1
1

Dienstverlening

 

Onze dienstverlening focust zich op de ontwikkeling en het constante verbetertraject omtrent de engineering binnen de machine en apparatenbouw. Dit varieert van het genereren van concepten tot en met het maken van 2D- en 3D tekeningen. Kruispunt Engineering kan u ook ontzorgen op het gebied van projectmanagement, re-design, value engineering en vele andere facetten binnen uw engineerings- en ontwikkelingstrajecten. Daarnaast kunt u bij Kruispunt Engineering ook terecht als u een sparring-partner zoekt voor uw R&D project of als u extra capaciteit nodig heeft op uw engineeringsafdeling.

  Concept ontwikkeling

  R&D (Research and Development)

  Engineering

  Engineering capaciteit

  Project management

  Advies

Concept ontwikkeling

Als ingenieursbureau zijn we altijd op zoek naar technologische uitdagingen. Door een zeer grondige analyse van uw behoefte in combinatie met het “out of the box denken”  van onze engineers, kunnen wij u diverse innovatieve conceptoplossingen ontwikkelen voor uw probleem.

Kruispunt Engineering is gespecialiseerd in het ontwikkelen van concepten voor nog niet bestaande oplossingen. Onze engineers zijn zeer ervaren in het maken van de vertaalslag  van de technologische en product technische eigenschappen naar een werkende oplossing. Ook hebben we veel expertise in het verwerken van producten waar bijvoorbeeld afmetingen en eigenschappen van variëren. (Denk hierbij bijvoorbeeld aan machines voor de voedselverwerkende industrie).

Wij geloven erin, dat elk probleem kan worden opgelost, maar dat houdt niet in dat elke oplossing gelijk is. Het is ons streven om te zoeken naar een slimme elegante maar ook eenvoudige oplossing waardoor een probleem zo efficiënt mogelijk opgelost wordt. Hierdoor zijn onze oplossingen vaak niet alleen goedkoper maar ook eenvoudiger te implementeren en bij voorkeur effectiever dan een standaardoplossing.

R&D (Research and Development)

Kruispunt Engineering heeft ruime ervaring in het uitvoeren en het realiseren van onderzoeks- en ontwikkelingstrajecten. Als adviesbureau zijn we in staat om de vertaling te maken van technologie naar een werkende machine. Het creatief, planmatig en systematisch oplossingen zoeken voor praktische problemen is onze expertise. Ook kunnen we technische eisen en wensen in kaart brengen voor uw ontwikkelingstraject.

Door in een vroeg stadium haalbaarheidsanalyses uit te voeren kunnen we bottlenecks tijdig signaleren en oplossen. Ook kunnen we oplossingsrichtingen inzichtelijk maken door deze te visualiseren met behulp van 3D CAD software.

SolidWorks
Inventor
PTC Creo
Siemens NX
Pro Engineer
Autocad

Engineering capaciteit

Heeft u versterking nodig voor uw engineeringstraject of bent u op zoek naar een flexibele schil voor uw engineeringsafdeling? Kruispunt Engineering kan zorgen voor extra capaciteit op uw afdeling. Door engineers van Kruispunt Engineering bij u op locatie in te zetten, kunnen we zorgen voor korte communicatielijnen waardoor we uw eisen en wensen direct kunnen adopteren in het engineeringstraject.

Om een snelle inzetbaarheid te kunnen waarborgen zijn onze engineers zijn getraind in diverse CAD en PDM software pakketten. Daarnaast zijn onze engineers allemaal HBO of academisch geschoold en hebben we ruime ervaring in Product Engineering, Machine en apparatenbouw, Industriële projecten, Productiehulpmiddelen en Tooling.

Projectmanagement

U kunt Kruispunt Engineering inschakelen voor het volledig of gedeeltelijk invullen van uw projectmanagement op het gebied van engineering. We zijn hierin in staat om continu planning, budget, technische specificaties en kwaliteitseisen te monitoren. Vanuit onze ervaring binnen de industrie hanteren we een systematische en resultaatgerichte aanpak met een technisch inhoudelijk karakter.

Om tot de gewenste resultaten te komen, kan Kruispunt Engineering doelstellingen en randvoorwaarden binnen een project duidelijk in kaart brengen. Hierdoor kunnen kosten en uren gedurende het project uitstekend beheerst worden.

Expertises:

 • Projectplanning en monitoring
 • Monitoren budget en kostenrapportage
 • Haalbaarheid en risico inventarisatie
 • Kwaliteitsmanagement
 • Managen van outsourcing
 • Strategische onderhandeling

Contact

Bent u geïnteresseerd, heeft u versterking nodig op het gebied van engineering of kunnen wij u op een andere manier van dienst zijn? Neem dan contact met ons op.

Jan van Kruisbergen

T  +31(0)6 5094 6 715
E  jan.vankruisbergen@kruispuntengineering.nl

Stijn Peters

T  +31(0)6 53718303
E  stijn.peters@kruispuntengineering.nl

Grotestraat 110     (Bezoekadres)
Grotestraat 114a     (Postadres)
5431 DM Cuijk

 

KvK nr. 16090286

BTW nr. NL8124.00.045.B01

  Naam

  E-mailadres

  Bericht