Skip to main content

3D CAD design

De engineers van Kruispunt Engineering zijn getraind in diverse CAD en PDM software pakketten. Veel gebruikte pakketten zijn: SolidWorks, Inventor, PTC Creo, Siemens NX, Pro Engineer en Autocad. Doordat onze engineers ervaring en expertise hebben met meerdere pakketten kan een snelle inzetbaarheid gewaarborgd worden.

SolidWorks
Inventor
PTC Creo
Siemens NX
Pro Engineer
Autocad

Door het optimaal gebruiken van 3D CAD software kunnen we modellen zo opzetten dat deze optimaal te integreren zijn door uw productietechnologieën. Daarnaast wordt door de juiste opzet van uw 3D model de productontwikkeling vereenvoudigd en versneld. Door de juiste opzet van uw 3D modellen en het werken naar uw standaarden, kunt u uw machine in de toekomst eenvoudig aanpassen. Onze collega’s zijn vervolgens perfect in staat om het 3D model te vertalen in 2D tekeningen en het maken van stuklijsten.

Conceptontwikkeling

Een out of the box oplossing nodig voor uw ontwikkelingstraject?

Engineering

Kruispunt Engineering werkt voor een breed scala aan machinebouwers

Research & Development

Advies nodig op het gebied van research en development?

Voor uw tekeningenbeheer kunnen we uw tekeningen verwerken in diverse PDM (product data management) systemen. Hierdoor worden de 3d modellen en 2d tekeningen direct verwerkt in uw systeem en workflow. Uw onderdelen kunnen daardoor gewoon via uw bestaande structuur worden verwerkt en worden vrijgegeven. Hierdoor zijn tekeningen en informatie over uw machine/product in de toekomst eenvoudig terug te vinden. Naast het 3d model kan Kruispunt Engineering ook assisteren in uw overige documentbeheer zoals handleidingen en technische documentatie.

Voor het optimaliseren van uw engineeringsproces kan Kruispunt Engineering u adviseren over de workflow van uw afdeling. Door het continu optimaliseren van het engineeringsproces op uw afdeling, kunt u uw product, sneller en met minder fouten doorzetten naar een inkoop of productieafdeling. Door een brede ervaring binnen de machine en apparatenbouw is er een ruime hoeveelheid kennis aanwezig betreffende methodes waarmee u zonder in te leveren op gebruikersvriendelijkheid kunt zorgen voor een betrouwbare en uniforme output van uw engineeringsafdeling.

Markten:

Algemene machinebouw

Kruispunt Engineering is sterk in complexe projecten binnen de machinebouw , wanneer standaard oplossingen niet aan de orde zijn.

Procesindustrie

Door jarenlange ervaring in het ontwikkelen en engineering van diverse systemen voor de procesindustrie is er binnen Kruispunt Engineering een grote variëteit aan kennis aanwezig.

Voedselindustrie

Door ervaring binnen verschillende takken in de voedselindustrie zijn de engineers van Kruispunt sterk in het verwerken van variërende natuurproducten.