Skip to main content

Research & development

We kunnen u assisteren in het gehele proces dat binnen uw bedrijf dat plaatsvindt met betrekking tot het onderzoeken en ontwikkelen van nieuwe producten en technologische oplossingen. We doen dit voor diverse bedrijven in de techniek en de maakindustrie. We kunnen uw R&D afdeling ondersteunen in ontwikkelingswerkzaamheden, maar werken ook voor klanten die geen eigen research & development afdeling hebben. Tijdens ontwikkelingsprojecten kunnen we assisteren in het maken en testen van diverse prototypes. Daardoor wordt de haalbaarheid van uw project in een vroeg stadium getoetst en kunnen we bottlenecks tijdig signaleren en oplossen. Ook kunnen we oplossingsrichtingen inzichtelijk maken door deze te visualiseren met behulp van 3D CAD software.

Innovatie is zeer belangrijk voor de concurrentiepositie van uw bedrijf. Doormiddel van research & development wordt gestreefd naar nieuwe producten en diensten waarmee oplossingen kunnen worden geboden die in de behoeften kunnen voorzien van potentiële klanten. Door onze ervaring in de machinebouw zijn wij de juiste partner om met u mee te denken over vraagstukken waarbij nog geen standaard oplossingen te vinden zijn. Binnen deze engineerings-trajecten heeft Kruispunt Engineering in de meeste gevallen een rol in het gehele project van concept tot realisatie. Hierbij is de innovativiteit van onze medewerkers van essensiele waarde. Of het nu gaat om concept engineering, lay-out engineering, R&D of detail engineering, in al deze trajecten kan Kruispunt Engineering u van dienst zijn.

Wat u ook zoekt of in welke sector uw firma zich ook bevindt: wij kunnen u ongetwijfeld verder helpen in het vinden van een technische oplossing. We kunnen daarbij in elke stap van het proces bijdragen. Zowel bij een nieuw te ontwikkelen machine of apparaat, als een retrofit zijn er meerdere mogelijke oplossingen. Maar u wilt natuurlijk de oplossing die én 100% technisch goed zit én 100% klopt qua investering. We adviseren u graag hoe u het optimale resultaat uit uw project kunt halen.

Zie ook:

Algemene machinebouw

Kruispunt Engineering is sterk in complexe projecten binnen de machinebouw, wanneer standaard oplossingen niet aan de orde zijn.

Voedselindustrie

Door ervaring binnen verschillende takken in de voedselindustrie zijn de engineers van Kruispunt sterk in het verwerken van variërende natuurproducten.

Nucleaire industrie

Met veelzijdige kennis/ervaring, en veiligheid als primair doel, werken onze engineers aan een scala van oplossingen binnen de nucleaire industrie.